Némi hangulatjavító napsütés is várható a hétvégén - orvosmeteorológia

Vágólapra másolva!
A hétvégén is enyhe marad az idő, vasárnap az északi megyék kivételével szabadtéri programok tervezésére is alkalmas lehet az időjárás. A fejfájásra hajlamosakat azonban továbbra is terhelik a szokásosnál magasabb nappali hőmérsékletek.
Vágólapra másolva!

A Meteo Klinika tájékoztatása szerint a következő napokban az alábbi egészségügyi hatások érvényesülhetnek:

Szombaton ugyan további enyhülés várható, azonban gyenge hidegfronti hatás fog érvényesülni. Az északi és a keleti megyékben lesz szükség az esernyőkre. Némi napsütésre is számíthatunk, de az erős szél kellemetlenné teheti a szabadban tartózkodást. A fronthatás és a szokatlan meleg miatt a fejfájós tünetek fokozódhatnak. A nap folyamán fokozott folyadékbevitel ajánlott a panaszok enyhítésére.

A légszennyezettség és a szálló por koncentrációja országszerte közepes szintű, és a továbbiakban a csapadékosabb időjárásnak köszönhetően kissé csökkenni fog.

Vasárnap gyenge melegfronti hatás várható. Kettősség jellemzi majd hazánk időjárását, az északon élők lehangoltságot, rossz közérzetet tapasztalhatnak a tartósan ködös idő miatt, míg a többi országrészben néhány órás napsütésre van kilátás. A légmozgás is mérséklődni fog, ezért érdemes pár órát a szabadban tölteni, és feltöltődni energiával a borús napok után.

Hétfőn nem várható fronthatás. A délelőtti órákban tartós ködfoltok ronthatják a látási viszonyokat, melyekből szitálás is előfordulhat, a közlekedők legyenek körültekintőbbek és óvatosabbak. Lehangoló, ködös, borús idővel indít a jövő hét, és pár napig még maradni fog a párás időjárás, mely főleg az ízületi fájdalmakat erősítheti.

Az időjárás-változások hatására jelentkező tünetekről részletesen itt olvashatsz.