Így hatnak az időjárási frontok - videó

Vágólapra másolva!
Néhány napig nem várható front Magyarországon, azonban a melegedés figyelemzavart, fejfájást idézhet elő. Ennek a hétnek az orvosmeteorológiai hírei is alátámasztják, hogy nagyon nehezen tudja az ember kivonni magát az időjárás hatásai alól.
Vágólapra másolva!

Kedden és szerdán frontmentes nap várható. Jobbára napos idő ígérkezik, csapadék nem várható. Szerdán még folytatódik a kellemes napos idő, viszont a napi hőingás vérnyomáspanaszokat, fejfájást idézhet elő az időjárásra érzékenyebbeknél. Ajánlott kiegyensúlyozottan táplálkozni, és bőséges folyadékot fogyasztani. Csütörtökön gyenge melegfront miatt esősebbre fordul az idő, a nappali hőmérséklet még a 20 fok közelében marad. A gyulladásos panaszok fokozódhatnak - tudósít az OzoneNetwork a Meteo Klinika alapján.

A szervezet különösen frontok esetében viszi túlzásba az időjárásra való reagálást, így előfordulhat, hogy egyik pillanatról a másikra megfájdul a fejünk, bágyadtak leszünk még a legszebb napsütésben is. Ez a frontérzékenység. Az akár több ezer kilométeres hosszúságban elnyúló meteorológiai frontok állapotunkra gyakorolt hatását O3 című műsorunk egyik korábbi adásával mutatjuk be.