Eltart csütörtökig a fülledt, zivataros idő

Vágólapra másolva!
Szerdán napos és erősen gomolyfelhős időszakok és helyek egyaránt lesznek, többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső. A fülledt, meleg idő fokozottan terheli a szervezetet, gyakoribbak lehetnek a légzőszervi megbetegedésekkel kapcsolatos panaszok.
Vágólapra másolva!

Várhatóan kedden kora délután kezdődnek majd a záporok, jégeső és erős szél is lehet. A zivataros idő éjfélig tarthat az ország egész területén - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese. A helyi záporok nagyon gyorsan alakulnak ki, majd ugyanolyan gyorsan véget is érnek, ezért nagyon nehéz előre jelezni, pontosan mikor kezd el esni és meddig tart a zápor. Térképes előrejelzésünkön itt láthatók a csapadékos térségek.

Az intenzív zivatarok miatt a Dél-Alföld kivételével egész Magyarországra sárga (alapszintű) riasztást adott ki az OMSZ: helyenként ugyanis kisebb felhőszakadások lehetnek, azaz rövid idő alatt több mint 25-30 mm csapadék hullhat. A riasztás ténye azt jelenti, hogy az előre jelzett időjárási esemény biztosan bekövetkezik.

Szerdán napos és erősen gomolyfelhős időszakok és helyek egyaránt lesznek, többfelé várható zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső. A délkeleti szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatarok környezetében pedig viharos széllökésekre is számíthatunk.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 26, 33 fok között alakul, a Tiszántúlon lesz a melegebb.

A záporokat a Kárpát-medencében lévő meleg, nedves és labilis levegő okozza, amely egy nap alatt akár többször is zivatarfelhővé alakulhat. Folytatódik a fülledt, meleg idő, ami fokozottan terheli a szervezetet, gyakoribbak lehetnek a légzőszervi megbetegedésekkel kapcsolatos panaszok. Szerda estig a korábbi napokhoz hasonló időjárás lesz a Kárpát-medencében.