Vágólapra másolva!
Szombaton a péntekinél is melegebb idő várható, 37 fokos melegre lehet számítani a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon. A hőségben helyenként záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A kánikula várhatóan keddig tart.
Vágólapra másolva!

Túlnyomóan derült és napos az idő pénteken, a legmagasabb hőmérséklet kora délután 35 Celsius-fok körül várható A Dél-Dunántúl és a Dél-Alföld a legmelegebb, ott 27 fok felett lesz a napi átlaghőmérséklet, ezért a hőség miatt harmadfokú riasztás érvényes a térségre. Budapesten és a déli országrész nagyobb városaiban akár 28, 29 fok is lehet az átlaghőmérséklet. Szombaton még melegebb idő várható: a legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 37 fok között alakul, hajnalban 17-22 fokra kell számítani.

A kánikula keddig tart, amikor egy egy hidegfront vet véget a nagy melegnek. Jelentős lehűlést nem hoz a front, de pár fokkal mérséklődni fog a meleg.

A hőségben helyenként pénteken is kialakulhatnak záporok, zivatarok, főleg Győr-Moson-Sopron megyében, illetve észak-magyarországi régió hegyvidéki területein, este Szabolcs-Szatmár-Beregben is. Szombat délután szintén előfordulhat egy-egy zivatar viharos széllökések kíséretében, de a péntekinél kevesebb helyen, elsősorban Északi-középhegységben. Egyébként túlnyomóan derült, száraz idő várható az ország nagy részén szombaton. Főként a Dunántúlon élénkül meg néha a déli szél, zivatar környezetében viharossá fokozódhat.

Vasárnap is nagyrészt napos időre van kilátás, továbbra is csak északon lehet helyenként erőteljesebb gomolyfelhő-képződés, északkeleten elvétve zápor, zivatar is kialakulhat. Többnyire gyenge, vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A hőmérséklet hajnalban 17, 22 fok között alakul, legmagasabb értéke 31, 37 fok között valószínű.

Forrás: OMSZ

Hőmérsékleti előrejelzés szombat 16 órára: a lilával jelzett területeken várható 37 fok.
Kattintson a térképre további adatokért!