Enyhül a meleg kedden, forróság szerdán

Vágólapra másolva!
Kedden sincs akkora kánikula, mint az elmúlt hétvégén, az ország déli részén is 25-26 fok körül alakul a napi középhőmérséklet. Ettől függetlenül az UV-B sugárzás értéke várhatóan eléri majd az extrém szintet. Ilyenkor délben, kora délután negyedórányi napon tartózkodással is le lehet égni.
Vágólapra másolva!

Tovább enyhül a nagy meleg kedden: a hőmérséklet maximuma 27-33 fok között alakul az előrejelzések szerint. Az ország déli és középső területein a napi középhőmérséklet várhatóan 25-26 fok körül lesz. Az ország többi területén 25 fok körül, illetve az alatt várható a napi középhőmérséklet.

Így kedden a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon másodfokú riasztás van érvényben. Napközben már csak néhol fordulhatnak elő kisebb záporok, kora délutánig időnként megélénkül az északi szél. Szerdán viszont ismét erősödni fog a kánikula, napközben akár 35-37 fok is lehet. Így elképzelhető, hogy akkorra ismét magasabb fokozatú figyelmeztetést ad ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Kedden délután, kora este az ózon koncentrációja elérheti az egészségügyi határértéket Budapest délkeleti részén. Késő este a nitrogén-dioxid mennyisége emelkedhet helyenként az egészségügyi küszöbérték köré - figyelmeztet az OMSZ.