Esős, hűvös idő lesz, pénteken átmeneti melegedés jön

Vágólapra másolva!
Heves zivatarokra már nem kell számítani csütörtökön, de esni fog és az elmúlt hetek időjárásánál lényegesen hűvösebb lesz. Pénteken átmeneti melegedés várható, de a hétvégén újra jön az eső.
Vágólapra másolva!

Csapadékos lesz az időjárás csütörtökön, de az előző napokban tapasztalt heves zivatarokra már nem kell számítani. A hőmérséklet csúcsértéke országszerte 17-22 Celsius-fok körül alakul - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az OMSZ szerint helyenként kell csak számítani arra, hogy a zivatarokat kísérő szél erőssége meghaladja az óránkénti hetven kilométert. Erre vonatkozóan jelenleg az ország közép- és nyugat-dunántúli régiójában citromsárga riasztás van érvényben. A rövid idő alatt lehulló csapadék mennyisége az északkeleti területeken haladhatja meg a 20-30 millimétert.

Pénteken is lehetnek záporok, zivatarok, de többször kisüt majd a nap, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20-27 fok körül alakul. Az előrejelzések szerint szombaton ismét eléri egy csapadékzóna az országot, így a hétvégén, különösen vasárnap ismét többfelé várható zápor, zivatar. A jövő hét első napjaiban is csapadékos időjárásra kell számítani.