Narancs riasztás - heves zivatarokkal érkezik a hidegfront

Vágólapra másolva!
Jelentős lehűlést hozott az a hidegfront, amely késő délután érte el az északnyugati országrészt. A várható heves zivatarok miatt narancs fokozatú riasztás lépett életbe az egész Dunántúlon.
Vágólapra másolva!

Szombat késő délután elérte a napok óta tartó kánikulának véget vető hidegfront az ország északnyugati részét. Sopron, Mosonmagyaróvár és Szombathely térségében már jelentősen visszaesett a hőmérséklet, Sopronban például délután már csak 18 Celsius-fokot mértek.

Az erős szél és a várható heves zivatarok miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) narancs fokozatú riasztást adott ki az egész Dunántúlra. A térségben viharos északnyugati szél fúj, a legerősebb széllökések helyenként elérik a 70 kilométer/órát.

Az OMSZ honlapján közzétett adatok szerint mind a Nyugat-, mind a Közép-, mind pedig a Dél-Dunántúlon - elsősorban a Balatonnál - viharos szélre kell számítani, a legerősebb széllökések meghaladhatják a 90 kilométer/órát. Heves zivatarok is előfordulhatnak. A közép-magyarországi régióra elsőfokú, sárga riasztás adott ki a meteorológiai szolgálat.