Hűvös a hétfő, ismét esni fog

Hidegfront, réteges öltözködés, hűvös idő
Vágólapra másolva!
Alig 16 fokig melegszik hétfőn a levegő, délután ismét előfordulhat eső helyenként az Alpokalján és a Kisalföldön. Késő estére kifejezetten hideg idő várható. Kedden kisebb esőre kell számítani, de csütörtök-pénteken már száraz idő lesz.
Vágólapra másolva!

Hétfőn ismét megnövekszik a felhőzet nyugat felől, de a Dunától keletre még többórás napsütésre lehet számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között alakul. Délután ismét előfordulhat eső helyenként az Alpokalján és a Kisalföldön.

Napközben ismét megélénkül a nyugatira forduló szél, a 10-20 km/h-s átlagszél mellett 30-50 km/h-s maximális széllökésekre lehet számítani. Késő este 7, 12 fok valószínű, hajnalra a felszín közelében fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. A melegfronti hatás miatt fejfájás, migrén, fáradékonyság jelentkezhet. Ingadozhat a vérnyomás, nőhet a reakcióidő.

Kedden néhány órára a nap is kisüt a többször megnövekvő felhőzet mellett. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 6 fok körül, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 fok körül alakul. Kisebb eső lehet. Területi átlagban csak jelentéktelen mennyiségű csapadék valószínű. A délnyugati szél többnyire mérsékelt marad, az 5-10 km/órás átlagszél mellett 20-30 km/órás maximális széllökésre lehet számítani.

Szerdán felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Kisebb zápor inkább csak a nyugati és keleti megyékben fordulhat elő. Csütörtökön és pénteken már száraz, napos időre van kilátás, csapadék nélkül.