Továbbra is hűvös-ködös marad az idő

Vágólapra másolva!
Csupán kevés fátyolfelhő lehet az égen kedden, de a Nyugat-Dunántúlon borult, párás ködös helyek is előfordulnak, és helyenként tartósan meg is marad a köd. A nappali felmelegedés tartósan 10 Celsius-fok alatt marad.
Vágólapra másolva!

Keddre virradóan mindenütt csökken a felhőzet, párássá válik a levegő, foltokban köd képződik. Napközben többnyire derült idő várható, csupán kevés fátyolfelhő lehet az égen, de a Nyugat-Dunántúlon borult, párás ködös helyek is előfordulnak, és helyenként tartósan megmarad a köd. Csapadékra nem kell számítani, vagyis tovább folytatódik a szárazság. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -9 fok között alakul, de a magasabban fekvő és a felhősebb helyeken kevésbé, a fagyzugokban erősebben hűl le a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet nagyrészt 3 és 9 fok között várható. A csendes, jórészt eseménytelen időjárást anticiklon okozza, kedden ismét száraz levegő érkezik a Kárpát-medence fölé.

Orvosmeteorológia

Szintén az anticiklon miatt nem kell markáns fronthatástól tartaniuk az erre érzékenyeknek. A fagyos, éjszakai, reggeli órákat hideg nappalok követik - fontos az ennek megfelelő, réteges öltözködés. Egyre párásabbá, szennyezettebbé válik a levegő, ami főként a légzőszervi megbetegedésekkel kapcsolatos panaszokat teheti gyakoribbá.