Már némi napsütés is lesz szerdán

Vágólapra másolva!
Átmenetileg felszakadozik a zárt felhőzet Kelet-Magyarországon a kelet felől áramló szárazabb és egy-két fokkal hidegebb levegő hatására. Egyébként továbbra is anticiklon határozza meg az időjárást, folytatódik a borult, párás idő.
Vágólapra másolva!

Szerdán ismét borult, párás idő a jellemző az ország nagy részére, keleten, északkeleten viszont gyengén felhős, napos tájak is lehetnek. Helyenként szitálás, szemcsés hó is előfordul. Gyenge vagy mérsékelt lesz a változó irányú szél. A borult, párás területeken 0 fok körül alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet, de a napos körzetekben 5 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön is többnyire borult, párás idő várható, néhol szitálás, szemcsés hó is lehet. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +3 fok között alakul. A Kisalföldön helyenként megélénkül a déli szél.

Európa nagyobb részének időjárását anticiklon alakítja. Többfelé borult, párás az idő, néhol szitálással, ónos szitálással, gyengén felhős területek helyenként az anticiklon déli peremén fordulnak elő. Ciklonok a nyugati partvidék mentén és Délnyugat-Európában érvényesülnek. A sok felhő ellenére enyhe az idő, a hőmérséklet a kora délutáni órákra általában 10, 15 fok közé emelkedik.