Napsütést hoz a hidegfront

Vágólapra másolva!
Felszakadozik a felhőzet egy száraz hidegfront hatására, kedden is sok napsütés várható. Napközben 10-11 fokig melegszik az idő. A hét közepétől viszont visszatér a borult, párás idő.
Vágólapra másolva!

Hétfőn gyengén felhős, napos idő várható a ködfoltok megszűnése után az ország nagy részén. Észak-Magyarországon és az Észak-Alföldön viszont továbbra is előfordulnak tartósan borult, párás helyek, tartós ködfoltokkal. A hőmérséklet kora délután általában 6, 11 fok között, északkeleten helyenként kevéssel 5 fok alatt, késő este többnyire -2 és +3 fok között valószínű. Számottevő mennyiségű csapadék nem lesz. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati szél.

Az arra érzékenyek hidegfronti hatásra számítsanak. Erősödhetnek a reumatikus fájdalmak, előfordulhat fejfájás, migrén, illetve megnyúlhat a reflexidő.

Kedden az éjszaka képződő köd megszűnése után gyengén felhős idő várható sok napsütéssel. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Csapadék nem lesz. A keleti, délkeleti szél mérsékelt marad. Az 5-10 km/órás átlagszél mellett 15-25 km/órás maximális széllökésre lehet számítani.