Vágólapra másolva!
Délelőtt egy meleg, majd estefele egy hidegfront éri el Magyarországot. Felhős, borongós esős időre kell számítani, de jóval melegebb lesz a sokévi átlaghoz képest.
Vágólapra másolva!

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. A legmagasabb hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de északkeleten néhol 5 fok közelében marad. Késő estére 2 és 7 fok közé hűl le a levegő.

Napközben elsősorban északon és keleten lehet elszórtan zápor. Az esti, késő esti óráktól nyugat felől egyre nagyobb területen ered el az eső. Északkeleten néhol ködös marad a levegő. A déli, délkeleti szél időnként megélénkül, északnyugaton néhol erős lökések kísérik.

Kedden északkelet kívételével felszakadozik a felhőzet, megszűnik az eső, néhány órára kisüt a nap. Délután nyugat felől azonban ismét megnövekszik a felhőzet. Az északnyugati szél a Dunántúlon néhol átmenetileg megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6, 11 fok között alakul.

Ezen a héten gyakran lesz erősen felhős az ég, de rövidebb napos időszakok mindegyik nap lehetnek. Csütörtökön viszont borult idő várható, szórványosan sokfelé valószínű eső, zápor.

Orvosmeteorológia

Délnyugat felől gyors melegedés kezdődik a magasban, amely fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot, fokozott ingerlékenységet okozhat. Csökken a teljesítőképesség. Gyorsabbá válik a szívműködés, emelkedik a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam.