A havazás ellenére nem valószínű fehér karácsony

Vágólapra másolva!
A meteorológiai szolgálat szerint nem lesz nagyobb mennyiségű hó karácsonykor, szombaton inkább keleten fog havazni, a Dunántúlon eső várható.
Vágólapra másolva!

Jelenleg esik ugyan a hó a fővárosban, de nagy havazásra nem számít az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az [origo] kérdésére az OMSZ ügyeletese elmondta, hogy a havazás az éjszakai órákban várhatóan megszűnik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -8 fok között várható, a vastagabb hótakaróval borított tájakon -10, -12 fok is lehet.

Csütörtökön általában sok lesz a felhő, de legfeljebb csak hószállingózás fordulhat elő, emellett néhány órás napsütésre is lehet számítani. A Dunántúl nagy részén megerősödhet az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +4 fok között valószínű.

Pénteken pedig már több-kevesebb napsütés valószínű. A meteorológus szerint a leesett hó várhatóan nem marad meg.

Szombaton előbb egy meleg-, majd egy hidegfront érkezik, ennek hatására keleten havazás is várható, az ország nyugati részén azonban inkább eső valószínű. Az OMSZ szerint nagy mennyiségű hó nem fog esni a hétvégén sem, vagyis nem várható fehér karácsony.