Felhős időt hoz a hidegfront

Vágólapra másolva!
Továbbra viszonylag meleg marad az idő a keddre érkező hidegfront ellenére, a legmelegebb tájakon 10 Celsius-fok várható. A front miatt fejfájás, migrén, levertség, fáradékonyság léphet fel.
Vágólapra másolva!

Kedden a délelőtti óráktól észak felől felszakadozik, csökken a felhőzet az éjszakai esők, záporok után. A Dunántúl délnyugati felén egész nap erősen felhős vagy borult marad az ég, és ott kezdetben elszórtan eső, zápor még előfordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 6 és 10 fok között alakul. Az északnyugati szél mindenütt mérséklődik délutánra.

A felhős időt egy hidegfront okozza, amely keddre virradóan éri el Magyarországot. A hidegfront többféle tünetet is felerősíthet: többek között fejfájás, migrén, levertség, fáradékonyság is jelentkezhet, az esetleges álmatlanságnak is lehetnek légköri okai. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál.

Felhős időt hoz a hidegfront

Izland fölötti középponttal nagy kiterjedésű ciklon örvénylik, amelynek hosszan elnyúló hullámzó frontrendszere Skandináviától a Germán-Lengyel-alföldön át egészen az Ibériai-félsziget déli részéig húzódik. A frontrendszer mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, záporeső, a szél pedig néhol viharossá fokozódik a kontinens nyugati partjai mentén. Sekély ciklon alakítja a Kelet-európai-síkság nagy részének időjárását, ott sokfelé havazik.

Ugyanakkor Délkelet-Európa fölött anticiklon található, ezért arrafelé nyugodt, csendes az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. A hőmérséklet csúcsértéke Német-, Francia- és Spanyolországban általában 10, 15 fok között alakul. Északabbra és keletebbre egyre hidegebb van, a Skandináv-félsziget nagy részén és Oroszországban -1, -6 fok a jellemző kora délutáni hőmérséklet.