Kiadós esővel vonul át a melegfront

Vágólapra másolva!
Gyorsan változó frontok érik el Magyarországot csütörtökön. Északkeleten, északon havas eső, havazás is lehet. Délnyugatira fordul a szél, de alapvetően melegebb időre lehet számítani a januárban megszokottnál.
Vágólapra másolva!

Csütörtök hajnalban beborul az ég észak-északnyugat felől, +1, -4 Celsius-fok közé hűl a levegő. Délelőttől észak felől egyre többfelé számíthatunk esőre, záporra; északkeleten, északon havas eső, havazás is lehet. Délnyugatira fordul a szél, és többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 7 fok között valószínű.

Az időjárás-érzékenyek melegfrontokkal járó tüneteket tapasztalhatnak. Előfordulhat álmatlanság, vérnyomás-ingadozás és csökkenhet a koncentrálóképesség.

Markáns ciklon okozza a változékony időt

A Kárpát-medence időjárását csütörtök estig egy hideg-, majd egy melegfront határozza meg. Skandinávia fölötti középponttal markáns ciklon örvénylik, amelynek hullámzó frontrendszerei a kontinens nagy részén változékony, csapadékos időt okoznak. Sokfelé esik az eső, záporeső, északon, északkeleten havazik, a szél többfelé viharossá fokozódik.

Erős nyugat-keleti áramlással enyhe, óceáni légtömegek áramlanak Európa fölé, a hőmérséklet csúcsértéke a Kelet-európai-síkság és a Skandináv-félsziget egyes területeit kivéve többnyire 3 és 12 fok között alakul, a Földközi-tenger medencéjében továbbra is enyhe az idő, ott 15, 20 fokot is mérnek.