Folytatódik a párás-szeles idő

Vágólapra másolva!
Tartósan megmarad a köd Kelet-Magyarországon. Kora délután ismét több fokkal melegebb lesz a sokévi átlagnál. Megszűnik a kettős fronthatás, de az időjárás-érzékenyek fejfájásra számíthatnak.
Vágólapra másolva!

Hétfőn változóan, keleten helyenként erősen felhős, párás idő várható, ködfoltokkal. Kelet-Magyarországon helyenként napközben is tartósan, azaz több mint hat órán át megmarad a köd, a látástávolság pár száz méterre csökken. A hőmérséklet kora délután általában 4 és 9 fok között várható, de keleten hidegebb lesz. Késő este többnyire -1, +4 fok valószínű.

Néhol előfordul kisebb eső, főleg a hegyekben, illetve keleten havas eső, hószállingózás is. Gyenge havazásra helyenként északkeleten lehet számítani. A Tiszántúlon és északkeleten mérsékelt marad a légmozgás, másutt az északnyugati, északi szelet sokfelé erős lökések kísérik. A Dunántúl északnyugati részén és a Bakony-Balaton térségében napközben helyenként 65 km/óra körüli lökésekre kell számítani - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Orvosmeteorológia

Váltakozó, délután átmenetileg alacsonyabb nedvességtartalmú levegő érkezik a Kárpát-medence fölé. Megszűnik a kettős fronthatás, de eleinte még előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, illetve álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás, hosszabb lehet a reflexidő.

Kedden keleten is megnövekszik a felhőzet. Többnyire erősen felhős lesz az ég, és nyugat felől egyre többfelé várható eső, havas eső, keleten havazás. Estétől nyugat felől csökken a felhőzet. Az északnyugati szél megerősödik, időnként viharossá fokozódik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 6 fok között valószínű.