Napos idő a kettős front után

Vágólapra másolva!
Éjszaka előbb egy meleg-, majd egy hidegfront is átvonult Magyarország felett. A hidegfrontot követően felszakadozik a felhőzet, ismét napos idő következik, erős széllökésekkel.
Vágólapra másolva!

Hétfőn nyugat felől mindenütt csökken a felhőzet. Néhol kialakulhat záporeső, elsősorban északon és keleten. Estétől a Dunántúlon ismét megnövekszik a felhőzet, és ott eső is várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 7, 12 fok között, északkeleten 5 fok körül valószínű. Késő este -2, +5 fok várható.

Délelőtt a nyugati szelet az ország középső részén és az Északi-középhegység térségében 70 km/óra körüli lökések kísérhetik. Emiatt sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Pilisvörösvártól Mezőkövesdig, összesen huszonegy kistérség területére. Másutt is erős maradt a szél.

Kedden jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég. Délen és középen eső, északon havas eső, havazás valószínű. Északira fordul és a Dunántúlon helyenként megerősödik a szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +3, -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között alakul.

Orvosmeteorológia

Hétfőn meleg- és hidegfronti hatással egyaránt számoljanak az az időjárás-érzékenyek: sokaknál előfordulhat fejfájás, migrén, illetve álmatlanság. A fáradékonyságnak, levertségnek is lehetnek légköri okai. A megszokottnál hosszabb reakcióidő veszélyes a közlekedésben.