Havazásba fordul az eső kedden

Vágólapra másolva!
Fokozatosan havas eső és havazás váltja fel az esőt. Síkvidéken továbbra sem marad meg a hó. A Nyugat-Európa fölött elhelyezkedő anticiklon peremén ismét egyre nedvesebb és hidegebb léghullámok érkeznek Magyarország fölé.
Vágólapra másolva!

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég. Többfelé kell esőre, záporra számítani, amit észak felől havas eső vált fel. Havazás a hegyekben lesz. Minderre inkább a nap második felében kell számítani, de akkor már a csapadék mennyisége nem lesz jelentős. Síkvidéken nem alakul ki hóréteg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +2, -3 fok között, északkeleten -3 fok alatt alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +5 fok között várható. Ismét megélénkül, néhol megerősödik az északi, északnyugati szél.

Szerdán keleten is csökken a felhőzet, az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap. Csapadék nem valószínű. Erős, a Dunántúlon időnként viharos lesz az északi szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -2, -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +3 fok között alakul.

Ilyen az idő Európában

Európa délnyugati és északkeleti része fölött anticiklon helyezkedik el. Északkeleten túlnyomón napos, száraz, hideg az idő, a hőmérséklet napközben is sokfelé -10 fok alatt alakul. Délnyugaton változóan felhős az ég, csapadékról csak elvétve érkezik jelentés, a kora délutáni órákra 11, 18 fok közé melegszik fel a levegő. A két anticiklon között többközéppontú ciklonrendszer található, emiatt gyakran erősen felhős az ég, és a frontok mentén több helyen fordul elő eső, zápor, az északabbi területeken havazás, hózápor. A csúcshőmérséklet többnyire 2, 10 fok között alakul.