Hétvégén nappal, jövő héten éjjel lesz extrém hideg

Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap lesznek a leghidegebb nappalok. A jövő héten további erőteljes lehűlésre kell számítani, a leghidegebb éjszakák a jövő hét második felében várhatók: -25 fok köré csökken a hőmérséklet a mélyebben fekvő területeken.
Vágólapra másolva!

Csökken a felhőzet a jövő hét közepén, ezért lesz még erősebb a lehűlés. Különösen az éjszakák lesznek hidegek, a hét második felében -17, -22 Celsius-fokig csökken a hőmérséklet. Hajnalra -25 fok körüli értékek is várhatók a tartósabban derült, mélyebben fekvő területeken - mondta Vadász Vilmos, az Országos Meteorológiai Intézet munkatársa.

Addig is kifejezetten fagyos nappalokra kell számítani. Pénteken a legmagasabb nappali hőmérséklet -5 és -10 Celsius-fok között alakul, vagyis alig melegszik fel az idő a hajnali -10 és -18 fokról. A havazásban szombat hajnalra -9, -15 fokra csökken a hőmérséklet, és délutánra sem lesz melegebb -8, -14 foknál. Vasárnap hajnalban hasonlóan hideg idő lesz: -10, -15 fok várható, de a nappali maximum is -7 és -13 fok között alakul.

A havazás péntek délelőtt kezdődik a Dél-Alföldön és a Dél-Dunántúlon, és még vasárnap délelőtt is sokfelé fog még havazni - erről részletek itt olvashatók. A felhőzet fokozatosan felszakadozik vasárnap, majd hétfőn változóan felhős idő következik, és kedden ismét beborul az ég. Aznap északon további 1-2 centiméter, az ország déli területein akár 15 centiméter hó is hullhat - mondta Vadász Vilmos.