Nem dőlnek meg a hidegrekordok

Vágólapra másolva!
A csikorgó hideg ellenére szinte biztosan nem dőlnek meg a hétfőig korábban mért hidegrekordok, sem az országos hidegrekord. Az 1940-es években -30 fokos hőmérsékletek voltak február elején, de most valamivel melegebb lesz.
Vágólapra másolva!

Sem az országos, sem a budapesti hidegrekord nem dől meg a következő három napban az előrejelzések jelenlegi állása szerin. Csütörtökre virradóan ugyan -21,1 Celsius-fokot mért Baján az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), viszont ez a hőmérséklet még mindig másfél fokkal melegebb, mint a február kilencedikei hidegrekord. Budapesten az éjszaka -14,3 fok volt Pestszentlőrincen, a napi hidegrekord viszont -19 fok, amelyet még 1917-ben rögzítettek ugyanitt - mondta Mesterházy András meteorológus, az OMSZ munkatársa.

Forrás: MTI

A következő napokban sem várható, hogy megdőlnek a hidegrekordok, mivel a negyvenes években ezeken a napokon -30 fok közeli hőmérsékleteket mértek. Debrecenben 1942-ben -30,2 fok volt, ám ilyen erős fagyra már nem kell számítani a közeljövőben. Ezzel együtt hideg lesz jövő hétfőig: a következő négy napban egyedül vasárnap nem lesz éjszaka hidegebb -20 foknál.

Péntekre virradóan -20, -10 fok között alakul a minimumhőmérséklet, szombat éjszaka -23, -13 fok várható. Vasárnapra virradóan -19, -9 fok lesz, hétfőn pedig -20, -12 fok. Kedden már valamivel melegebb idő várható, enyhül a fagy: éjszaka -15, -7 fok várható, napközben -5 és 0 fok közé emelkedik a hőmérséklet.