Szeles tavasz a hétvégén

Változékony, hol napsütéses, hol erősebben felhős idő lesz szombaton és vasárnap. Viharos marad az északnyugati szél, szórványosan valószínű záporeső, a hegyekben hózápor.

Szombaton több órára kisüt a nap az ország nagy részén, változó felhőzet mellett. Délnyugaton valószínű a felhősebb idő. Néhol záporeső kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható. Késő estére 4 és 9 fok közé hűl a levegő.

Estig időnként viharos, 60-70 km/órás lökések kísérik az északnyugati szelet a Dunántúl északkeleti felén, a főváros környékén és a Duna-Tisza közén. 70 km/órát kevéssel meghaladó lökések is előfordulnak, elsősorban a Dunántúli-középhegység térségében és az ország középső részén - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hidegfronti hatás miatt fejfájás, ingerlékenység jelentkezhet. Ingadozhat a vérnyomás, erősödhetnek a reumatikus betegségben szenvedők panaszai, illetve fokozódhat a görcshajlam. Nőhet a reakcióidő.

Vasárnap többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, emellett több-kevesebb napsütés várható. Szórványosan valószínű záporeső, a hegyekben hózápor. Erős, a Dunántúlon időnként viharos marad az északnyugati szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke -1, +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5, 10 fok között alakul.

KAPCSOLÓDÓ CIKK