Derült idő várható a hétvégén

Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap is napsütéses időre lehet számítani. Bár markáns front nem ér el bennünket a hétvégén sem, a magasban fölénk érkező hidegebb levegő miatt a gyenge hidegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek a frontra érzékeny szervezetűeknél.  
Vágólapra másolva!

Szombaton nagyrészt derült lesz az ég, napos idő várható. Délután a Dunántúlon növekedhet meg a fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz. Az északi szél a Tiszántúlon megélénkül, helyenként erős lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban -2, +4, kora délután 8 és 12 fok között alakul. Vasárnap általában is derült lesz az ég, a Dunántúlon zavarhatják fátyolfelhők a napsütést, csapadék továbbra sem lesz. A változó irányú szél többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet hajnalra 0 és -5 fok közé csökken, a legmagasabb értéke 4 és 9 fok között valószínű.

Bár markáns front nem ér el bennünket a hétvégén sem, a magasban fölénk érkező hidegebb levegő miatt a gyenge hidegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek a légköri változásokra fokozottan érzékeny szervezetűeknél. Náluk az esetleges fejfájás, vérnyomás-ingadozás hátterében időjárási okok is meghúzódhatnak, a görcsökkel járó megbetegedéseknél fokozódik a görcshajlam. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál, ami a közlekedésben veszélyforrást jelenthet.