Csapadékmentes lesz a hétfő

Vágólapra másolva!
Hétfőn alapvetően derült, napos időre van kilátás, legfeljebb a nyugati határ közelében fordulhat elő kevés fátyolfelhő. Csapadék az előrejelzések szerint sehol nem lesz. Éjszaka -2, -7 fok közötti hőmérséklet várható, de az Északi-középhegységben néhol -10 fok is lehet. Hétfőn nappal 4 és 9 fok között alakul a hőmérséklet.
Vágólapra másolva!

A sok napsütést vasárnap délután főként a Dunántúlon zavarhatják fátyol-, és középmagas szintű felhők. Éjszaka mindenütt kiderül az ég, és hétfőn alapvetően derült, napos időre van kilátás, legfeljebb a nyugati határ közelében fordulhat elő kevés fátyolfelhő. Csapadék sehol sem lesz. Vasárnap délután többnyire mérsékelt, de a Tiszántúlon élénk, néhol erős északi, északkeleti szél várható. Hétfőn pedig mérsékelt, az Alföldön élénk északkeleti, keleti szél valószínű.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, -7 fok között várható, de a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegységben néhol -10 fok körül alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 4, 9 fok között valószínű.

Európa nyugati tájai fölött sokfelé erősen felhős az ég, de számottevő csapadék sehol sem hullik. A Kelet-európai-síkságon, valamint a Földközi-tenger középső része fölött magassági ciklonok miatt felhős az ég, előbbi helyen többfelé havazik. A legmagasabb nappali hőmérsékletet a Mediterráneumban mérik - 17, 22 fokot - de Közép-Európában is 10 fok fölé melegszik a levegő. Hétfő estig a Kárpát-medencébe északkelet felől tovább szivárog a száraz, az átlagosnál hidegebb levegő.