Húszfokos tavasz lesz a hosszú hétvégén

Vágólapra másolva!
Egyre melegebb lesz a héten. Csütörtöktől eláll az északi szél, és jön a derült, száraz idő, A hosszú hétvége tavaszi időjárását legfeljebb a nappali gomolyfelhő-képződés zavarhatja meg pénteken.
Vágólapra másolva!

Fokozatosan melegszik az idő a héten. Az ünnepi hosszú hétvége első napján, csütörtökön 9-14 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet. Pénteken már 13, 19 fok lesz, sőt szombaton 18, 22 fokos, tavaszi meleg várható.

Vasárnap alig valamivel lesz hűvösebb, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 21 fok között alakul. Egyre kevésbé lesz hideg hajnalban is: csütörtökön még -2 fok lesz a leghidegebb tájakon, de vasárnapra virradóan már csak 2-7 fokig süllyed a hőmérséklet.

Szerdán keleten még erősen, másutt gyengén felhős lesz az ég. Még élénk, a Dunántúlon erős lesz az északi szél. Kelet-Magyarországon kisebb esők is lehetnek. Csütörtöktől viszont már napos, csapadékmentes, igazi tavaszi időre van kilátás. A derült időt és a napsütést legfeljebb nappali gomolyfelhő-képződés zavarhatja pénteken. Szombaton néhol megélénkül a délnyugati szél. Vasárnap gyengén felhős idő várható, néhol délnyugati széllel. Jelentős mennyiségű csapadék, vagyis legalább napi 5 mm nem lesz Magyarországon.

Jelenleg egyre enyhébb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé a magasabb légrétegekben nyugat felől. Emiatt a melegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek. Sokaknál előfordulhat fejfájás, migrén, illetve álmatlanság, csökkenhet a koncentrálóképesség a munkában és a közlekedésben egyaránt.

Forrás: OMSZ
A sárgászölddel jelzett térségekben lesz a legmelegebb március 13-án