Folytatódik a napos idő

Vágólapra másolva!
Derült, száraz idő várható szombat estig Magyarországon, délen többfelé megerősödhet a szél. Nappal akár 23 fok is lehet.
Vágólapra másolva!

Felhőtlen, illetve derült, száraz idő lesz szombat estig. A délnyugati, déli szél szombaton a Dunántúlon többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1, 6 fok között alakul, de az Északi-középhegységben és az Alföldön ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 18, 23 fok között várható.

Európa nyugati, déli és középső részén anticiklon húzódik, amelynek területén napos, száraz időjárás a jellemző. Észak-, Északnyugat-Európa felett ugyanakkor egy ciklon hatására többfelé esik az eső, erős szél fúj. Délnyugat felé haladva azonban egyre melegebb van, Franciaországban és Spanyolországban 20, 25 fokig emelkedik a hőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását szombat estig a fenti anticiklon határozza meg, ezért folytatódik a napos, száraz idő.

A következő napokban az erős melegedés miatt megnövekedhet a fáradtságérzet, ingerlékenység. A gyorsuló keringés miatt emelkedik a vérnyomás, nőhet a vérzésre való hajlam. Vasárnapra már nem várható további melegedés, így a tünetek gyengülnek vagy akár el is tűnhetnek.