Záporokat hoz a hétfői hidegfront

Vágólapra másolva!
Elszórtan esőt, záporokat hoz a front, erős széllökésekre továbbra is számítani kell. Hidegfront éri el a Kárpát-medencét, és a nyomában néhány fokkal hidegebb levegő áramlik Magyarország fölé.
Vágólapra másolva!

Hétfőn több órára kisüt a nap, a legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 14 és 20 Celsius-fok között valószínű. A viszonylag erős napi hőmérséklet-ingadozás miatt érdemes rétegesen öltözködni.

Időnként erősen megnövekszik a felhőzet, főként nyugaton, délnyugaton és északkeleten, ott kisebb eső, zápor is kialakulhat. Nyugatira, északnyugatira fordul a szél, erős széllökésekre továbbra is számítani kell. Késő estig előfordulhat még egy-egy 65 km/óra körüli széllökés a Dunántúl középső és északi területein délnyugati irányból.

Kedden délnyugaton változóan felhős, másutt derült vagy gyengén felhős idő várható. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél gyenge vagy mérsékelt marad. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14, 18 fok között alakul.

Frontrendszer húzódik Észak-Skandináviától a Benelux-államokon és Franciaországon keresztül egészen a Földközi-tenger délnyugati medencéjéig. Ez a rendszer helyeződik keletebbre a következő 36 óra során, azonban a hatása a Kárpát-medence felett legyengül. Számottevő csapadék nem várható, de néhány fokkal visszaesik a hőmérséklet.