Károly herceg meteorológust alakít

Vágólapra másolva!
Ki az ördög írta ezt a szöveget? - mondta Károly herceg a BBC skóciai tévéstúdiójában, ahol alkalmi meteorológust alakított. A walesi herceg Skócia csütörtök délutáni időjárását ismertette abból az alkalomból, hogy feleségével a megalapításának hatvan éves évfordulóját ünneplő tévéstúdióba látogatott.
Vágólapra másolva!

Forrás: BBC Scotland

"Természetesen leginkább az északi szigeteken lesz derült és száraz az idő, messze északra a szárazföldtől. Vagyis egy kis párás napsütésre lehet számítani a caithnessi kastélynál" - mondta Károly a BBC meteorológiai térképét magyarázva. Az időjárás-jelentés szövegét kifejezetten a királyi rezidenciákat tekintetbe állították össze a szerkesztők a brit meteorológiai intézet, a Met Office adatai alapján.

"Viszont mindenütt hideg lesz, alig 8 Celsius-fokos hőmérséklettel és csípős északi széllel. Hála Istennek, hogy nincs hosszú hétvége" - fejezte be nevetve a hírolvasást Károly, aki trónörökösként a Rothesay és a Skócia hercege területi címeket is viseli. A BBC itt látható felvételén a kattogó fényképezőgépek zaja is jól hallható.

Egy hullámzó frontrendszer hatására csütörtökön jobbára erősen felhős az ég Európa nyugati és északi vidékei felett. Ez a front okozza az esőt Skóciában és másutt is a Brit-szigeteken és a Benelux-államokban. Több helyen esik az eső Nyugat-Franciaországban is.