Több napsütés lesz csütörtökön

Vágólapra másolva!
Csak elszórtan kell záporokra számítani, egyre kevésbé érződik a magasban örvénylő hideg levegő. A következő hidegfront péntekre várható, erősen felhős éggel, záporokkal, zivatarokkal.
Vágólapra másolva!

Mindenütt várható több-kevesebb napsütés csütörtökön az időnként megnövekvő felhőzet mellett. Napközben elszórtan lehetnek záporok, zivatarok, legkisebb eséllyel a Duna-Tisza köze északi részén. Délután már több helyen lesz zápor, zivatar, főként a Nyugat-Dunántúlon. A nyugati, északnyugati szél megélénkül, a középső országrészben meg is erősödik, zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak.

Csütörtökre virradóan a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7, 14 fok között alakul, a Dunántúlon lehet ennél enyhébb az idő. Délig, kora délutánig 22, 27 fok között várható a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Front egyelőre nem vonul át a Kárpát-medencén, és a magassági hideg légörvény hatása is gyengül, ezért lesz melegebb az idő. A következő 24 órában mérsékelten meleg, váltakozó nedvességtartalmú levegő alakítja Magyarország időjárását.

Péntekre viszont egy hidegfront érkezik, ezért erősen felhős lesz az ég, majd felhőátvonulásokra, további záporokra, zivatarokra kell számítani. Jelentős mennyiségű csapadék, vagyis legalább 5 milliméter naponta az ország területének négyötödén valószínű.