Viharok miatt van narancs riasztás az ország középső részén

2012.07.05. 17:21

Heves széllökésekre, felhőszakadásra és jégesőre is számítani kell Komárom-Esztergom, Fejér, Pest és Nógrád megyében csütörtök éjszaka, ezért az OMSZ másodfokú riasztást adott ki. Pénteken szinte az egész országban marad a harmadfokú figyelmeztetés a kánikula miatt, csak a Nyugat-Dunántúlon lesz enyhébb az idő.

A várható heves zivatarok miatt Komárom-Esztergom és Fejér megye egészére, illetve Pest és Nógrád megye nagyobb részére is másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) csütörtök este. Ezeken a területeken számítani kell olyan heves zivatarokra, amelyeket heves széllökések, felhőszakadás vagy jégeső kísérhet.

Pénteken napközben az Északi-középhegység térségében, valamint a nyírségi, hajdúsági határvidék térségében várható zivatar, emiatt az egész ország területére elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

A meteorológiai szolgálat péntekre Vas és Zala megyére másodfokú, az ország többi területére viszont továbbra is harmadfokú figyelmeztetést adott ki a hőség miatt. E szerint az ország jelentős részén továbbra is tartósan 27 Celsius-fok, Vas és Zala megyében várhatóan 25 fok felett alakul a napi középhőmérséklet. Az UV-B sugárzás maximuma pénteken is meghaladhatja az extrém szintet jelző 8-as értéket.