Vágólapra másolva!
A szerda esti órákban érkező hidegfront már az egész országban felfrissíti a levegőt, záporok, zivatarok kíséretében. Csütörtökön nyugaton már csak 24-25 fok lesz.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délelőtti tájékoztatása szerint az országot szerdán az esti órákban északnyugat felől egy hidegfront éri el, amely előtt megnövekszik a felhőzet. Elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki, akár jégesők, felhőszakadások is lehetnek, helyenként 80 kilométer/órás széllökésekkel.

Szerdán északnyugaton már 30 fok alatt marad a hőmérséklet, délkeleten viszont még tovább tart a kánikula, ahol 32-33 fok is lehet. Éjjel felfrissül a levegő: északnyugaton 16-17 fokos minimum-hőmérséklet, délkeleten pedig 20 fok várható hajnalra.

A hidegfront éjszaka átvonul az ország felett, csütörtökön napközben már csak a keleti országrészre lesz hatással, ahol még lehetnek záporok, zivatarok, jégesők. Az ország többi részén már felszakadozik a felhőzet, és többórás napsütés várható.

Csütörtökön napközben északnyugaton 24-25 fokra számíthatunk, de már délkeleten is csak 30 fok körül alakul a hőmérséklet.