Északnyugat felől érkezik a rossz idő

Vágólapra másolva!
Fokozatosan az egész országban elmúlik a kánikula a hétvégén, északnyugat felől pedig esőket, záporokat hozó felhők érkeznek az országba.
Vágólapra másolva!

Egy lassan délkelet felé húzódó frontzóna határozza meg vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását, amely fokozatosan felhős, esős időt hoz Magyarországra. A kánikula vasárnap estig a Kárpát-medence délkeleti részén is megszűnik, a helyét záporok, zivatarok veszik át.

Az erős felhősödés már szombaton megkezdődik az ország északi és északnyugati részén, a felhőkkel esők, záporok és zivatarok érkeznek - közölte előrejelzésében az Országos meteorológiai Szolgálat (OMSZ). Az ország többi részén késő délutántól kell elszórtan záporra, zivatarra számítani.

Éjszaka már országszerte borult idő, többfelé eső, zápor, főként délen és keleten zivatar várható. Vasárnap keleten erősen felhős lesz az ég, másutt - többnyire rövidebb időszakokra - felszakadozik a felhőzet. Kezdetben több helyen, később főként keleten valószínű eső, zápor.

Az északi szél többfelé megerősödik, szombaton helyenként, vasárnap több helyen viharos széllökésekre is számítani kell, zivatarok környezetében is átmenetileg viharossá fokozódik a szél - jelentette az OMSZ. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szombaton 11 és 17 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 19 és 24 fok között valószínű.