Vágólapra másolva!
Több mint ezer tonna vizet öntöttek az orosz légierő gépei a Szibériában égő erdőkre a múlt héten. Ezzel tizenhárom helyen sikerült megfékezni a lángokat.
Vágólapra másolva!

Krasznojarszk körzetében jelenleg negyvennyolc tűz pusztít 5618 hektáron. Az elmúlt napokban tizenhárom helyen sikerült megfékezni a lángokat, összesen 1451 hektáron lokalizálták a tüzeket az ezer tonna vízzel - közölte hétfőn a helyi katonai körzet sajtószolgálata. Lakott települések és gazdasági objektumok nincsenek veszélyben.

A tüzek java részét nem emberi tevékenység okozhatta, mondja a krasznojarszki terület kormányzója, mert az esetek 95 százalékában a lángok lakott területektől távoli helyeken csaptak fel. A térségben már két hónapja nem esett eső, a tüzeket csapadékot nem hozó, úgynevezett száraz viharok okozták, amit mérőrendszerek is igazoltak. A tűzvész eddig hatmilliárd rubeles kár okozott

A térségben több mint háromezren küzdenek a lángokkal, köztük erdőtüzek oltására specializálódott 663 tűzoltó is dolgozik. A füstbe borult településeken a levegő károsanyag-tartalma nem lépte túl az egészségügyileg még megengedhető szintet, nagyjából a téli fűtési szezonra jellemző értékeket mértek.