Még egy nap van a nyárból

Vágólapra másolva!
Jórészt zavartalan a napsütés, de szerdán már csak keleten melegszik 30 fok fölé a levegő. Kedden anticiklon biztosítja a csapadékmentes időt, szerda délutánra itt a hidegfront.
Vágólapra másolva!

Kedden még 28, 32 Celsius-fok fölé emelkedik kora délutánra a hőmérséklet - ilyen meleg nem lesz már a következő hét napban. A sok napsütés mellett helyenként megnövekszik a fátyolfelhőzet. Délután középmagas- és gomolyfelhők is lehetnek néhol Nyugat-Magyarországon. Csapadék nem várható. Napközben megélénkül a déli, délkeleti szél. Késő estére 16, 23 fok közé hűl le a levegő, hajnalban 8, 17 fok várható.

Anticiklon helyezkedik el az ország fölött (középpontja Románia fölött van). A magasnyomás peremén többnyire száraz levegő áramlik fölénk. Ez annak ellenére okozhat melegfrontokkal járó tüneteket, hogy légköri front egyelőre nem éri el az országot. Fejfájás, migrén, álmatlanság fordulhat elő azoknál, akik különösen érzékenyek az ilyen változásokra. A déli órákban erős lesz az UV-B sugárzás.

Szerdán fátyolfelhős, napos idő várható a Dunától keletre. A Dunántúlon ugyanakkor fokozatosan beborul az ég. Délutántól az érkező hidegfront miatt egyre több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 25, keleten 31 fok lesz.

Napközben időnként megélénkül a déli szél, majd délutántól a Dunántúlon északnyugatira fordul, és viharossá fokozódik. Emiatt első szintű (sárga) figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém, Zala és Somogy megyére; a legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/órát.