Szerdától pocsék időnk lesz

Vágólapra másolva!
Hétfőn az ország nagy részében napos, illetve gyengén felhős idő lesz, esni csak az Alföld déli részén fog, a levegő 23-26 fokig melegszik fel. Szerdán azonban elromlik az idő, péntek hajnalban 2 fok lesz.
Vágólapra másolva!

Vasárnap a Tiszántúlon szinte zavartalan napsütésre lehet számítani, de a változó felhőzet mellett másutt is több órára kisüt a nap. Hétfőn az ország északi és a Dunántúl nyugati felén derült vagy gyengén felhős, napos idő várható, ugyanakkor a Dél-Alföldön felhős idő, kevés napsütés valószínű - prognosztizálja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csapadék az ország nagy részén nem lesz, de vasárnap a Dél-Dunántúlon, hétfőn az Alföld déli részén egy-egy jelentéktelen zápor esetleg előfordulhat. Vasárnap a Tiszántúlon az északkeleti szél, hétfőn a Fertő-tó környékén a délire forduló szél megélénkül, másutt gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban néhol kialakulhatnak ködfoltok.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között várható, de a fagyzugos helyeken ennél több fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 23 és 26 fok között valószínű.

Kedden délen és keleten az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből helyenként előfordulhat záporeső, másutt többnyire gyengén felhős, napos, száraz idő ígérkezik. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden és szerdán is 23-28 fok között alakul.

Szerdán elromlik az idő

Szerda délutántól várhatóan nyugat felől megvastagszik a felhőzet, és egyre többfelé ered el az eső, keleten zivatarok is lehetnek. A déli, délnyugati szél a délutáni óráktól a Dunántúlon északnyugatira fordul, és megerősödik.

Csütörtökön eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, főként délen és keleten sokfelé várható eső, zápor, de estére mindenütt megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél többfelé erős, a Dunántúlon néhol viharos lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet ekkor várhatóan 15-20 fok között alakul.

A jelenlegi előrejelzés szerint péntek délelőtt néhol keleten lehet számítani záporra. A minimumhőmérséklet 2-8, míg a maximumhőmérséklet 17-21 fok között alakulhat.

Szombaton az időnként megnövekvő felhőzet mellett sok lesz a napsütés, csapadék nem várható. A leghidegebb órákban 4-9 fok lehet, délután maximum 19-23 fok valószínű. Vasárnap változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű, a hőmérséklet 20-25 fokig emelkedhet.