Szerdáig tart a szép idő

2012.09.17. 9:09

Meleg délutánok lesznek a hét elején. Szerda délután jön az újabb hidegfront esővel, záporral. Éjszakára erősen lehűl a levegő, és a megszokottnál erősebben emelkedik a hőmérséklet reggeltől délutánig - érdemes rétegesen öltözködni.

Hétfőn derült vagy gyengén felhős, napos idő lesz az ország északi és a Dunántúl nyugati felén. A Dél-Alföldön felhős idő várható, kevés napsütéssel. Kora délutánra 23 és 27 Celsius-fok közé melegszik a levegő. Késő este 12, 18 fok várható. Csapadék az ország nagy részén nem lesz. A Fertő-tó környékén megélénkül a délire forduló szél, másutt gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás.

Kedden helyenként előfordulhat záporeső délen és keleten az időnként erősebben megnövekvő felhőzetből. Az ország többi részén többnyire gyengén felhős, napos, száraz idő várható. Általában mérsékelt marad a változó irányú szél. Hajnalra 6, 14 fokig hűl a levegő, kora délután viszont ismét meleg lesz: a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között alakul.

Front a hét közepéig nem éri el az országot, orvosmeteorológiai szempontból eseménytelen időjárásra van kilátás. A viszonylag meleg nappal után éjszakára erősen lehűl a levegő, és a megszokottnál erősebben emelkedik a hőmérséklet reggeltől délutánig - érdemes tehát rétegesen öltözködni.

Szerdán délutánra ismét hidegfront érkezik, erős északnyugati széllel. Nyugat felől megvastagszik a felhőzet, egyre többfelé ered el az eső. Keleten zivatarok is lehetnek. A front miatt hűvösödnek a hajnalok. Csütörtökön még 7-13 fok lesz kora reggel, de pénteken már csak 2-8 fokra kell számítani, és dél körül sem melegszik 20-21 fok fölé a levegő.