Vágólapra másolva!
Hajnalban köd lesz a Dunántúl nyugati részén. Szombaton még kellemes idő várható, vasárnap jön a front. Hosszabb lesz a reakcióidő a megszokottnál. A fejfájásnak, vérnyomás-ingadozásnak légköri okai is lehetnek.
Vágólapra másolva!

Pénteken délután 18, 22 Celsius-fokig melegszik a levegő a fátyolfelhős, csendes időjárás miatt. Helyenként megerősödik a Kisalföldön a délire, délnyugatira forduló szél. Késő este általában 11, 16 fok lesz.

Szombatra virradó éjszaka és hajnalban foltokban köd képződik a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegység völgyeiben. 4, 11 fokig csökken a hőmérséklet. A köd a délelőtt második felére fokozatosan mindenütt feloszlik. Országszerte derült, napos kirándulóidő lesz, csapadék nem várható. Délutánra 20, 25 fokig melegszik az idő, Győr és Szeged környékén lesz a legmelegebb.

Vasárnap egy érkező hidegfront miatt több fokkal hűvösödik az idő. Hajnalban 10, 15 fok között lesz a hőmérséklet, délutánig 18, 23 fok közé melegszik a levegő. A nap folyamán erősen megnövekszik a felhőzet észak felől, délkeleten valószínű még napsütés. Több helyen fog esni, sőt zápor, itt-ott zivatar is lehet.

A lehűlés leginkább a jövő hét elején lesz érezhető: hétfőn és kedden 12, 17 fok lesz a csúcshőmérséklet. A legfrissebb előrejelzések szerint szerdán lesz a leghidegebb, kora délután mindössze 10, 16 fok lesz, de csütörtökön már kissé melegebbre lehet számítani.