Jönnek a fagyos éjszakák

Esni fog északnyugaton, sehol sem lesz 20 foknál melegebb. Változékony idő lesz a héten. Gyenge melegfront alakítja az időjárást, nyugat felől kissé enyhébb, nedvesebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé.

Kedden több-kevesebb napsütés mindenütt várható a változó felhőzet mellett. Őszi hideg lesz: 12 és 17 Celsius-fok között valószínű a legmagasabb nappali hőmérséklet. Késő estére 6 és 12 fok közé hűl a levegő.

Napközben erősen megnövekszik a felhőzet, elsősorban az ország északi felén. Kisebb eső is előfordulhat északnyugaton. Megélénkül, helyenként megerősödik a déli, délnyugati szél.

Gyenge melegfront alakítja az időjárást, nyugat felől kissé enyhébb, nedvesebb levegő áramlik a Kárpát-medence fölé. A megszokottnál hosszabb lesz a reakcióidő a melegfronti hatás miatt. Csökkenhet a koncentrálóképesség, fejfájás, migrén jelentkezhet.

Szerda kora hajnalban talajmenti fagy lehet az ország mintegy felén; az összes, a Dunától keletre eső megyére figyelmeztető előrejelzést adott ki emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Kora reggelre általában 2, 6 fok közé hűl a levegő, a felszín közelében 0 fok is lehet.

Napközben sokat változik majd a felhőzet. Délnyugaton lesz több, vastagabb felhő, ott délután, estefelé kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északi, északnyugati szél eleinte többfelé megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 16 fok között valószínű.