Tartós köd lesz a Tiszántúlon

Vágólapra másolva!
Igazi késő ősz lesz a hétvégén, fátyolfelhős napsütéssel. Hétfőre ismét hidegfront érkezik. Jó idő lesz a túrázáshoz, bár a korábbi esők miatt sáros utakra is számítani kell.
Vágólapra másolva!

Többfelé köd képződik szombatra virradó éjszaka. A köd tartósan megmaradhat napközben is Északi-középhegység térségében, a Tiszántúl északi felében és a Duna-Tisza köze északkeleti részén. Hajnalra +2, -4 Celsius-fokig csökken a hőmérséklet.

Ahol feloszlik a köd, fátyolfelhős, napos idő várható. Délutántól és esti óráktól inkább már csak északkeleten fordulhat elő köd. A legmagasabb nappali hőmérséklet a napos tájakon 9, 13, a ködös vidékeken 4, 8 fok között alakul. Csapadék nem lesz. Időnként megerősödik a déli, délkeleti szél a Dunántúlon.

Szombattól ismét melegfronti hatás várható. A fejfájás, fáradékonyság, migrén háttérében időjárási okok is meghúzódhatnak. Csökkenhet a koncentrálóképesség, alvási zavarok jelentkezhetnek.

Vasárnap eleinte fátyolfelhős, napos idő várható. Délutántól nyugaton megvastagszik a felhőzet, de legfeljebb a nyugati határszélen lehet néhol kisebb eső, ahogy eléri az országot egy frontrendszer csapadékzónája.

Megélénkül a déli, délkeleti szél, helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 1, 7 fok lesz, kora délutánra 11, 16 fok közé melegszik a levegő.

Hétfőn a hidegfront miatt nyugaton és északon többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, ahol többfelé várható eső, záporeső. Másutt szakadozottabb lesz a felhőzet. Némi napsütésre is lehet számítani, elszórtan lehet kisebb eső, zápor. Az Alpokalján északi, másutt változó irányú, többnyire mérsékelt lesz a szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 3, 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9, 15 fok között alakul - délkeleten lesz az enyhébb idő.