Melegszik az idő péntekig

Vágólapra másolva!
Többfelé kisüt pár órára a nap, melegebb lesz az ilyenkor megszokottnál a déli szél miatt. Frontrendszer közeledik nyugat felől, pénteken már esni fog.
Vágólapra másolva!

Kedden nagyrészt fátyolfelhők szűrik csak a napsütést, délelőtt feloszlanak a ködfoltok. Főként az északkeleti határvidéken viszont megmaradhat a tartósan borult, párás idő. Utóbbi tájakon szitálás esetleg előfordulhat, másutt nem lesz csapadék.

Kora délután többnyire 13, 18 fok között várható a legmagasabb nappali hőmérséklet, északkeleten lehet ennél kissé hűvösebb. Késő estére 5 és 12 fok közé hűl a levegő. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél, a Dunántúlon erős széllökések is előfordulhatnak.

Szerdán változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre mindenütt lehet számítani. Napközben nyugaton lehet néhol zápor, majd estétől délnyugat felől egyre többfelé ered el az eső.

Hajnalban 3, 10 fok közé hűl a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 12, 17 fok között alakul, de délnyugaton ennél melegebb, északkeleten hűvösebb is lehet. Több helyen megélénkül, néhol megerősödik a délkeleti szél.

Kisepri a szél a ködöt

Hullámzó frontrendszer alakítja az időjárást Európa nyugati és északi területen. Emiatt többfelé esik az eső főként az Ibériai-félsziget és a Brit-szigetek térségében, havas eső és hó esik a Baltikumban, Skandinávia keleti felén és az Urál előterében.

A frontrendszer egyre jobban megközelíti a Kárpát-medencét nyugat felől. A fokozatosan megélénkülő légmozgás miatt melegszik a levegő a talaj közelében is - ennek köszönhetők a 18 fokos csúcshőmérsékletek.

A melegedés miatt a különösen érzékenyek melegfront jellegű hatást tapasztalhatnak. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás. Csökkenhet a koncentrálóképesség, mind a munkában, mind az utakon. Csütörtökön kettős fronthatásra, pénteken hidegfronti hatásra kell számítani.