Tavaszias meleg lesz szerdán

2012.11.28. 8:57

Több fokkal melegebb van az ilyenkor szokásosnál. Estére megérkezik az eső, zápor. A melegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek azoknál, akik fokozottan időjárás-érzékenyek.

Szerdán előfordulnak napos tájak és időszakok, de többnyire erősen felhős lesz az ég. Eleinte néhol lesz eső, zápor, a délutáni, esti óráktól délnyugat felől pedig egyre több helyen. Megélénkül a déli, délkeleti szél, a Dunántúlon és az Alföldön többfelé megerősödik.

A hőmérséklet kora délután 11 és 17 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb. Késő este általában 7, 13 fok lesz.

Csütörtök hajnalra 6, 11 fokig csökken a hőmérséklet. Keleten is csökken a felhőzet, és ott is több órára kisüt a nap. Kora délutánra általában 12, 18 fok közé melegszik a levegő. Estefelé egyre több lesz a felhő. Eső, zápor előfordulhat, kezdetben keleten, majd estétől nyugaton is. Többfelé megerősödik a déli, délnyugati szél.

Egy nyugat-európai ciklon miatt van az ilyenkor szokásosnál több fokkal enyhébb idő a Kárpát-medencében. A ciklon középpontja Nagy-Britannia fölött van. Áramlási rendszerében enyhe, váltakozó nedvességtartalmú levegő érkezik Magyarország fölé.

A melegfrontokkal együtt járó tünetek jelentkezhetnek azoknál, akik fokozottan időjárás-érzékenyek. Náluk előfordulhat fejfájás, migrén, álmatlanság. Ingadozhat a vérnyomás, csökkenhet a koncentrálóképesség, nőhet a reakcióidő.