Tornádók voltak Olaszországban

tornádó, forgószél, Taranto, Dél-Olaszország, Ilva acélmű
Vágólapra másolva!
Több városban is tornádó pusztított Olaszországban. A heves esőzéseket áradások követték az  ország északi és középső részén. Az Ilva acélgyár tarantói gyárába villám csapott és tornádó sújtotta.
Vágólapra másolva!

Tornádó volt szerdán a dél-olaszországi Tarantóban az ipari kikötőben. Az Ilva acélgyárba villám csapott. A nyersacél-feldolgozó és kokszolóüzemre ráomlott egy nyolcvan méter magas torony. Az üzemben ezek után teljes áramkimaradás volt, tűz ütött ki és füstfelhő árasztotta el a gyártelepet.


Egy darukezelő munkás eltűnt, amikor a dokkoknál felállított daru a tengerbe zuhant, huszonnégyen pedig megsérültek a balesetben. Tornádó sújtotta a Livornótól délre fekvő tengerparti városkát, Rosignanót is. A forgószél háztetőket rongált meg és fákat csavart ki. Pisában és Firenzében áradás van.

Heves őszi vihar söpört végig szerda délelőtt egész Olaszországon és a Földközi-tenger nyugati medencéjén, viharos erejű délkeleti széllel, zivatarokkal és felhőszakadással. A heves esőzések a hét második felében is folytatódnak z előrejelzések szerint. A legtöbb csapadék Toszkánában várható, ahol a két héttel ezelőtti áradásokban öt ember vesztette életét.