Jönnek a mínusz 10 fokos fagyok

Vágólapra másolva!
A havas, derült vidékeken lesz a leghidegebb, másutt segít a valamennyire a felhő és a köd. Fokozatosan elhagyja a havat hozó hidegfront a Kárpát-medencét. Mögötte kissé szárazabb és igen hideg levegő áramlik Magyarország fölé nyugat felől.
Vágólapra másolva!

Éjszaka kezdetben változóan felhős lesz az ég, majd többfelé köd képződik, főként a középső és keleti országrészben. Néhol még lehet hószállingózás. Hajnalra tovább hűl a levegő: -3, -8 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, de a havas, derült tájakon még hidegebb valószínű az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint.

Csütörtök délelőtt fokozatosan feloszlik a köd. Néhány órára kisüt a nap, majd nyugaton ismét megnövekszik a felhőzet. Néhol hószállingózásra kell számítani. Délutántól helyenként hózápor kialakulhat, elsősorban nyugaton. Eleinte mérsékelt marad a légmozgás, majd késő délutántól több helyen megerősödik az északnyugati szél.

Kora délután sem lesz melegebb -1, +4 foknál. A fagyos idő pénteken is folytatódik, kora reggelre -3, -8 fok közé csökken a hőmérséklet, de a havas, derült tájakon hidegebb valószínű.

A hideg időben összehúzódnak az erek. Emiatt rosszabb lesz a bőr vérellátottsága, hamar kiszárad. Különösen a végtagok hűlhetnek ki gyorsan. A levegő alacsony páratartalma kedvez a felsőlégúti hurutos megbetegedésnek, hiszen a nyálkahártya is szárazabb lesz az ideálisnál.