Hózáporokat hoz az újabb hidegfront

Vágólapra másolva!
Délután ismét havazni fog. A mostaninál is hidegebb levegő árasztja el a Kárpát-medencét. Késő este a leghidegebb tájakon -8, péntek hajnalban -11 fok lesz.
Vágólapra másolva!

Megérkeztek a fagyok: Budapesten és Kékestetőn -6, Nyíregyházán -5, Győrben és Szombathelyen -3 Celsius-fokot mért reggel 7 óra 10 perckor az Országos Meteorológiai Szolgálat. Nyugat felől eleinte kissé szárazabb levegő áramlik az ország fölé.

Délután egy hidegfront nyomán ismét nedvesebb és a mostaninál is hidegebb léghullámok érkeznek a Kárpát-medencébe. Kora délután többnyire -1, +4 fok között alakul a hőmérséklet, de a tartósabban ködös vidékeken ennél hidegebb is lehet. Késő este -1, -8 fok lesz, majd péntek hajnalra -11, -3 fokig hűl a levegő.

Csütörtök délelőtt több helyen fordul elő sűrű köd. Napközben is csak lassan javulnak a látási viszonyok, elsősorban az Alföldön, északkeleten, illetve a Dél-Dunántúlon marad meg tartósabban a köd. Főként keleten alakulhat ki néhol gyenge hószállingózás, esetleg ónos ködszitálás a nap első felében.

Többnyire erősen felhős, párás, illetve változóan felhős idő lesz. Délután megvastagodik a felhőzet nyugat felől, hózáporokra kell számítani a Dunántúlon. Több helyen megerősödik az északnyugatira forduló szél.

Estétől a középső országrészben is lehet már csapadék. A hózáporok nyomán hólepel, maximum 1 centiméter friss hó alakul ki. Ennél több hó a Dunántúl délnyugati felében valószínű az erősebb hózáporok miatt: néhol 2-4 centiméter is hullhat késő délután és este.