Vágólapra másolva!
Marad az egész országot beborító nyirkos szürkeség, némi havazással, havas esővel, majd esővel. Északon kedd hajnalban és reggel néhol gyenge ónos eső is előfordulhat. 
Vágólapra másolva!

Ködös marad az idő továbbra is. Estétől ismét esni kezd délnyugat felől, az esőt éjszaka átmenetileg havazás válthatja fel. Reggelig hólepel, de maximum 5 centi friss hó érkezik a Dunántúl déli és középső részére, a főváros környékére, valamint az Északi-középhegység nyugati felére.

Kedd hajnalban és reggel néhol gyenge ónos eső is előfordulhat északon. Tartós ködre kell számítani: egész napra figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A látástávolság pár száz méterre korlátozódik. A havazás havas esőbe, majd ismét esőbe fordul a Dunántúlon, Budapest környékén és az Északi-középhegységben. A hajnali -2, +2 Celsius-fok után 0, +4 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Európa legfelhősebb tájának számít most az egész Kárpát-medence, mert időjárási frontálzóna húzódik a Skandináv-félszigettől egészen a Fekete-tengerig. A legtöbb eső, havas eső és hó ennek a területén hull jelenleg Európában. Magyarországon azért marad a borongós idő, mert alig mozdul a levegő. Kelet felől lassanként hidegebb levegő szivárog a Kárpát-medencébe, ezért a hétvégére lehűl az idő.