Havazás és ónos eső is lesz vasárnap

Vágólapra másolva!
Vasárnap havazás után melegedés lesz, ezért fagyott és ónos eső várható, ezért a meteorológia szolgálat riasztást adott ki több megyében. Nógrádban közel 10 centi hó eshet.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Fejér és Pest megyére, valamint a főváros területén másodfokú figyelmeztetés van érvényben az ónos eső miatt. ú

Az Időkép időjárási szakportál szerint melegfront érkezik, ezért váltja a havazást ónos eső. A nyugati határszélen helyenként már ónos eső hullik, ez fokozatosan tolódik kelet felé. Délutánra a Bakonyig, a kora esti órákra a Dunáig, majd holnap reggelig fokozatosan a keleti országrészben lesz eső. Bár melegedés lesz, ahol kellő mennyiségű hó hullik, ott az olvadás ellenére holnap estig is megmaradhat a hóréteg.

kár 9 centi hó hullhat

Az OMSZ még reggel közölte, az ország északi részén várható több csapadék, itt általában 4-5 centiméter hó hullik. A Dunántúl északi, északkeleti részén, Pest-megye északi felén, Nógrád megyében helyenként 5-9 centiméter hó is hullhat. Az ország déli felén jellemzően legfeljebb 2 centiméter hó valószínű.

A Dunántúl többi részén délutánig, az északkeleti részeken estig havazás valószínű. Északon 4-8 centiméter, a középső és déli részeken maximum 3 centiméternyi hó hullhat. A havazást követően több helyen fagyott eső, ónos eső várható, pár milliméternyi mennyiségben. A középső megyékben estig, az Északi-középhegységben késő estig havazás várható, majd nyugat felől egyre többfelé fagyott eső, ónos eső, itt is néhány milliméternyi mennyiségben - tették hozzá.

Vasárnap a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire mínusz 4 és plusz 1, a Nyugat-Dunántúlon plusz 2 és plusz 4 fok között várható. Késő este mínusz 2, plusz 4 fok valószínű.