Meleg karácsony lesz ónos esővel, havazással, napsütéssel

Vágólapra másolva!
Országszerte nulla fok felett lesz a hőmérséklet, de egyes területeken akár 10 fok is lehet. Az ónos eső és havazás mellett napsütés is várható. Kedden még melegebb lesz.
Vágólapra másolva!

Nyugat felől lassanként csökken a felhőzet, napközben változóan, az Északi-középhegység térségében erősen felhős időre várható, a legtöbb napsütés délnyugaton lehet. Az északkeleti határ mentén délelőtt még előfordulhat hó, fagyott eső, ónos eső - áll az Országos Meteorológiai szolgálat hétfői előrejelzésében.

Hétfőn a délnyugatira forduló szél megélénkül és késő délutántól a Dél-Dunántúlon akár erős széllökések is lehetnek. A hőmérséklet kora délután északon és keleten 0-5, másutt 6-10 fok lehet, késő este 0-5 fok körül lesz a hőmérséklet. Kedden tovább melegszik az idő: karácsony első napján a Dunántúlon és a Dél-Alföldön várható néhány órás napsütés, az ország északkeleti negyedében ugyanakkor erősen felhős, párás, foltokban ködös időre van kilátás, néhol szitálással. A délnyugati szél többfelé megerősödik, a Dunántúlon helyenként viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 fok között várható, a maximumok plusz 4 és plusz 16 Celsius-fok között alakulhatnak

Az OMSZ figyelmeztetett, hogy az időjárás a következő 24 órában a melegfrontérzékenyek szervezetére gyakorol kifejezettebb stresszt. Ez fejfájást, fáradtságérzetet, álmatlanságot okozhat. A melegfront hatására az érzelmi és értelmi egyensúly könnyen kibillenhet megszokott állapotából, ezért ingerlékenység, sértődékenység többeknél tapasztalható. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is csökkenés tapasztalható.