Sűrű ködben kezdődik az új év

Vágólapra másolva!
Hétfő éjszaka ködös idő lesz, és az ország nagy részén kedden is marad a köd, ezeken a területen néhány száz méter lehet a látótávolság. Napközben 0 fok felett alakulhat a hőmérséklet, éjszaka azonban mínusz 7 fokig süllyedhet.
Vágólapra másolva!

Szilveszter éjszaka párássá válik a levegő, többfelé köd képződik, csapadék azonban nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet késő este 1 és mínusz 5 fok között lesz - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Kedden északnyugaton kevés felhő, napos idő valószínű, az ország más részein azonban napos és tartósabban ködös területek és időszakok egyaránt lesznek. Az előrejelzés szerint három megye - Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém - kivételével mindenhol tartósan, több mint 6 órán át megmaradhat a sűrű köd, amelyben csak pár száz méter lehet a látótávolság.

Az OMSZ előrejelzése szerint hétfőhöz hasonlóan kedden sem várható csapadék, az idokep.hu szakportál prognózisa szerint is kedden többfelé borult, ködös idő lesz a jellemző, de derült területek is lehetnek, és nem kizárt elszórtan gyenge szitálás, hószállingózás.Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de északnyugaton, nyugaton megélénkül, néhol megerősödik a déli, délkeleti szél. Kedden napközben 0 és 5, míg éjszaka mínusz 2 és míusz 7 fok között lehet a hőmérséklet.