Szürke nap, havazással

Vágólapra másolva!
Ismétlődő havazásra kell számítani. Délelőtt köd, este gyenge ónos eső veszélyezteti a közlekedőket. Nedves, eleinte enyhébb, majd hidegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé csütörtök estig.
Vágólapra másolva!

Többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid időre szakadozhat fel a felhőzet. Délelőtt még több helyen lehet sűrű köd a középső országrészben az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) figyelmeztető előrejelzése szerint. Valószínűleg ismétlődően havazni fog, elsősorban északkeleten. A friss hó rétege jellemzően 4-5 centiméter alatt marad.

Átmenetileg gyenge ónos eső lehet az esti órákban is órákban a Dunántúl északkeleti felén és a Duna-Tisza közén. Emiatt első szintű (sárga) riasztást adott ki az ország középső részére az OMSZ, a Mosonmagyaróvár, Szob, Mohács, Kiskunhalas négyszögben. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 2 és 8 Celsius-fok között, északkeleten 0 fok alatt valószínű. Késő estére +3 és -4 közé hűl le a levegő.

Nedves, eleinte enyhébb, majd hidegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé csütörtök estig. A hidegfront miatt időjárási okok is meghúzódhatnak a fejfájás, a migrén, a vérnyomás-ingadozás és az ingerlékenység hátterében. Erősödhetnek az ízületi fájdalmak, illetve fokozódhat a görcshajlam.