Borult, de havas vasárnap következik

Vágólapra másolva!
Borult időre, délutántól havazásra számíthatunk vasárnap, és a szél is megélénkül. Hideg lesz, egyes helyeken akár mínusz tíz is lehet.
Vágólapra másolva!

Borult lesz az ég vasárnap, estig a keleti területek kivételével egyre gyakoribb lesz a havazás, sőt estétől a déli vidékeken helyenként ónos eső sem kizárt. A délkeleti szél sokfelé megélénkül. A hőmérséklet hajnalban -9, -3 fok között várható, de északkeleten, a derült havas részeken helyenként ismét lehet -10 foknál hidegebb. Kora délután -4, 1 fok várható.

Vasárnaptól a magasban zajló enyhülés miatt, a légköri változásokra fokozottan érzékeny szervezetűeknél a melegfrontokkal járó tünetek jelentkezhetnek: fejfájás, migrén, szédülés léphet fel gyakrabban, nő a reakcióidő, csökken a koncentrálóképesség.

Szombaton a nap elsősorban az ország keleti területein süt ki, akár több órára is. Sokfelé napközben is fagypont alatt marad a hőmérséklet. A korábban esett hó nagy része megmarad.

A sípályák hóviszonyait, a hóágyúval rendelkező területeken hatékonyan lehet javítani, de korcsolyázásra alkalmas jég csak a műjégpályákon lehet. A természetes vizeken, tavakon megfelelő, biztonságos jégpáncél még nem alakul ki.

A környező országokban hideg, téli idő várható a hétvégén, ráadásul vasárnap nyugat felől erős felhősödésre számíthatunk. Ausztria déli területein, Szlovéniában, Horvátországban sokfelé valószínű havazás, Szerbiában havas eső, eső, sőt ónos eső is lehet.