Öt ujjnyi hó hull a Dunántúlon

hó, havazás, hóeltakarítás, hómunka, hómunkás, hólapátolás, Széll Kálmán tér
Vágólapra másolva!
Nem lesz napsütés szerdán sem. Nyugaton már délután hullni kezd, másutt esőre kell számítani. A mediterrán ciklon légáramlási rendszere továbbra is nedves, de most már hűvösebb levegőt szállít Magyarország fölé, ezért folytatódik a csapadékos idő.
Vágólapra másolva!

Szerdán túlnyomóan borult, párás, néhol tartósabban ködös idő várható. Eleinte elsősorban keleten, északkeleten várható eső, és főleg a hegyekben helyenként havas eső, hó.

A délután második felétől a Dunántúlon egyre többfelé számíthatunk csapadékra. A Nyugat-Dunántúlon havazás kezdődik, amelyből éjfélig 5-15 cm friss hó várható Zala és Vas megyében, továbbá Somogy megye délnyugati felén. A Nyugat-Dunántúlon helyenként megerősödik az északi szél, ami kisebb hófúvást okozhat. Mindezek miatt erre a négy megyére első szintű figyelmeztető előrejelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Másutt az esőt estétől havas eső, hó váltja fel. A hőmérséklet kora délután általában 0 és +6 fok között alakul, de délkeleten enyhébb idő lehet. Késő este -2 és +3 fok között valószínű a hőmérséklet, majd csütörtök hajnalra -3, +3 fokig hűl a levegő.

Az időjárás-érzékenyeknek ma sem lesz nyugodt napjuk. A hidegfronti hatás miatt erősebbek lehetnek az ízületi fájdalmak, előfordulhat fejfájás, szédülés, vérnyomás-ingadozás. Fokozódik a görcshajlam a görcsökkel járó megbetegedéseknél. A reakcióidő hosszabb lesz a megszokottnál.